Shpresa

About Shpresa

Pyetja më e shpeshtë që më bëjnë miqtë, të njohurit apo bashkëpunëtorët slloven është: ”Ti ke 20 vjet e larguar nga Shqipëria. Çfarë të bëri të kthesh kokën përsëri drejt saj dhe të japësh ndihmën që po jep?" Nga Shqipëria jam larguar për arsye personale, largimin nuk e kisha planifikuar kurrë, por jeta sjell gjëra të papritura, të paplanifikuara. Në këto vite kam pasur mundësinë të udhëtoj, punoj dhe jetoj në vende të ndryshme. Ngado që kam shkuar kam kërkuar të bëja një vend për vete, vend ku mund të ndërtoja diçka, vend nga ku mund të mësoja diçka, vend nga ku mund të krijoja eksperienca fantastike, vend ku ti bëja vetes vend dhe të gjitha këto me disiplinën, punën time, me dëshirën për të thithur sa më shumë njohuri, kulturë ndryshe i kam arritur. Kam pasur fatin të punoj dhe të njoh njerëz fantastik nga vende të ndryshme dhe me botë kulturore nga më të ndryshmet. Nga secili prej tyre kam mësuar diçka dhe të gjitha këto përvoja dhe ndikime kulturore më kanë bërë të jem ky produkt që jam sot. Por, kjo botë e krijuar dhe e gjetur jashtë kufijve të Shqipërisë më hapi rrugën drejt Shqipërisë, drejt shtëpisë, pasi shtëpinë ngado që shkojmë e mbajmë me vete. Kur jemi shumë afër diçkaje nuk shohim se çfarë kemi, nuk e kuptojmë se çfarë do të thotë kjo familje, çfarë do të thotë ky vend, pavarësisht problemeve dhe vështirësive. Jam tepër e sigurt që vendi im apo çdo qytetar i këtij vendi meriton një jetë ndryshe, meriton mundësi të reja dhe të gjitha këto fillojnë nga individët si unë, si ju, nga secili që është i gatshëm të marrë përgjegjësi. Unë kam marr para disa vitesh përgjegjësinë, që me blogun dhe njohuritë e mia të sjell të rejat më të fundit të shkencës pas suksesit dhe nuk dorëzohem në misionin tim. Faleminderit që më ndiqni!

GROUP COACHING – 5 VETË, 5 ORË, 5 JAVË!

A I KE BËRË NDONJËHERË VETES KËTO PYETJE? Kush jam unë? Ku po shkoj? Çfarë dua nga jeta? Çfarë dua në të vërtetë të arrij? Si? Ku e shoh veten pas një viti, pas pesë vjetësh, pas dhjetë vjetësh? A është kjo zgjedhja ime apo udhëtimi im në jetë është thjesht një udhëtim i diktuar nga pritshmëritë e familjes [...]

2020-06-29T09:44:51+00:00

Programimi Neuro Linguistik

PRAKTIKANT I PROGRAMIMIT NEURO LINGUISTIK A do donit ndryshime në një nga nga këto fusha: Marrëdhëniet me të tjerët, karriera, financat, komunikimi, zhvillimi personal, kushtet si dhe ku jetoni? A do donit të njihnit mënyrat se si të jeni më të motivuar, si të realizoni më shpejt objektivat pa u stresuar? A do donit të mësonit njohuri të reja praktike, të [...]

2020-06-30T10:17:14+00:00

Si të rrisim fëmijë me besim tek vetja

A jeni prind apo kujdestar, që keni detyrën sa të bukur, por edhe aq sfiduese të edukimit të fëmijëve? A do donit që fëmija juaj ti përballonte më lehtë vështirësitë me të cilat ndeshet në ambjentin e jashtëm? A do donit që fëmija juaj të mos ketë frikën që të shpreh mendimin e vet? A do donit që fëmija [...]

2020-04-30T19:47:36+00:00

Fuqia magjike e të falurit. 

Të falësh nuk do të thotë, që NE jemi kaq njerëz të mirë, kaq njerëz të ndritur, kaq zemërgjerë,  sa "të falim". Falja është një veprim altruist! Qëllimi i të falurit nuk është që të ndihmoni tjetrin të ndihet mirë, pavarësisht se EDHE KY është një nga rezultatet fantastike. Nëse dikë nuk e falni, në fakt ju i jepni atij nga [...]

2020-03-14T16:04:33+00:00

Njohja me NLP-në (Programimi Neuro Linguistik) – 29.2.2020 Tiranë

Njohja me NLP-në (Programimi Neuro Linguistik) NLP-ja, jo vetëm që ofron teknika të thjeshta, me anë të të cilave ju mund të krijoni një jetë shumë më të bukur, mund të jeni shumë më të lumtur, mund të gjeni më shumë qetësi dhe paqe, mund të vlerësoni veten më shumë dhe të jeni mue konfident, mund të përmirësoni marrëdhëniet [...]

2020-02-06T16:09:33+00:00

Njohja me NLP-në (Programimi Neuro Linguistik) – 1.3.2020 Prishtinë

Njohja me NLP-në (Programimi Neuro Linguistik) NLP-ja, jo vetëm që ofron teknika të thjeshta, me anë të të cilave ju mund të krijoni një jetë shumë më të bukur, mund të jeni shumë më të lumtur, mund të gjeni më shumë qetësi dhe paqe, mund të vlerësoni veten më shumë dhe të jeni mue konfident, mund të përmirësoni marrëdhëniet me të [...]

2020-02-06T17:05:02+00:00

Njohja me NLP-në (Programimi Neuro Linguistik) – 3.3.2020 Fier

NLP-ja, jo vetëm që ofron teknika të thjeshta, me anë të të cilave ju mund të krijoni një jetë shumë më të bukur, mund të jeni shumë më të lumtur, mund të gjeni më shumë qetësi dhe paqe, mund të vlerësoni veten më shumë dhe të jeni mue konfident, mund të përmirësoni marrëdhëniet me të tjerët si në jetën personale dhe [...]

2020-02-06T16:44:14+00:00

Përmbajtja e programit (Praktikant i NLP-së) – Mars, Prill, Maj 2020, Tiranë

Praktikant i Liçencuar i Programimit Neuro-Linguistik Tani është radha juaj! Në çdo trajnim të Programimit Neuro-Linguistik, ju njiheni me njerëz që mendojnë si ju, ju krijoni miqësi të reja. Gjatë trajnimeve të NLP-së, trajnime në grupe të tipit MASTERMIND, ku në grup nuk pranojmë më shumë se 15 pjesëmarrës, ju ndryshoni jetën tuaj. Ju mësoni metodologjinë e NLP-së, metodologji që [...]

2020-01-28T12:11:15+00:00

Përmbajtja e programit (Praktikant i NLP-së) – Mars, Prill, Qershor 2020, Prishtinë

Praktikant i Liçencuar i Programimit Neuro-Linguistik Tani është radha juaj! Në çdo trajnim të Programimit Neuro-Linguistik, ju njiheni me njerëz që mendojnë si ju, ju krijoni miqësi të reja. Gjatë trajnimeve të NLP-së, trajnime në grupe të tipit MASTERMIND, ku në grup nuk pranojmë më shumë se 15 pjesëmarrës, ju ndryshoni jetën tuaj. Ju mësoni metodologjinë e NLP-së, metodologji që [...]

2020-01-28T12:09:58+00:00