Fuqia magjike e të falurit. 

Të falësh nuk do të thotë, që NE jemi kaq njerëz të mirë, kaq njerëz të ndritur, kaq zemërgjerë,  sa "të falim". Falja është një veprim altruist! Qëllimi i të falurit nuk është që të ndihmoni tjetrin të ndihet mirë, pavarësisht se EDHE KY është një nga rezultatet fantastike. Nëse dikë nuk e falni, në fakt ju i jepni atij nga [...]

2020-08-04T10:21:44+01:00

Çfarë kërkon suksesi?

Në këto dy vitet e fundit, kryesisht këtu në Slloveni, kam pasur fatin të punoj me disa njerëz fantastik, tepër të suksesshëm, gjithësecili në fushën e tij. Si Master e Programimit Neuro Linguistik, shpesh këta njerëz i modelojmë, i modelojmë se si ata mendojnë, si ata arrijnë suksesin në fushat e tyre, si dhe çfarë ata bëjnë për të arritur [...]

2020-08-04T10:22:02+01:00

A e njohim veten?

Shpesh më pyesin se çfarë është zhvillimi personal? Sa kohë zgjat? Përgjigjen për këtë pyetje, po ashtu si vetë procesi i zhvillimit personal, nuk është aq e lehtë për ta dhënë. Zhvillimi personal është një proces i cili zgjat deri sa të jetojmë, pasi vetë evoluimi nuk na le mundësinë të mos evoluojmë. Gjithësesi, për të gjithë ju që më [...]

2020-08-04T10:22:08+01:00

Çfarë mund të mësoj biznesi nga sportistët më të mirë të botës?

Çfarë mësova nga fitorja e Djokovic, ose ashtu si e quajnë shumë ekspertë “gjigandi mental”, kundër Federer? Djokovic në disa intervista pas fitores në Wimbledon kundër të madhit Federer, garë e cila zgjati gati 5 orë, dhe që ishte një nga garat mentale të një niveli komplet tjetër, – pavarësisht se kam analizuar shumë gara të tilla deri tani -, [...]

2020-08-04T10:22:15+01:00

E vështirë apo e pamundur!?

Dje jam kthyer nga pushimet nga Shqipëria dhe në gati 80% të bisedave dëgjoja vetëm shprehje të tilla: "Këtu çdo gjë është e PAMUNDUR!” ”Këtu është e PAMUNDUR të bësh para!” ”Këtu është e PAMUNDUR të krijosh familje!” ”Këtu është e PAMUNDUR me këta blerës!” ”Këtu është e PAMUNDUR....., lista mund të jetë shumë e gjatë..!”   Shpesh vështirësitë njerëzit [...]

2020-08-04T10:22:19+01:00

Jeta e përditshme si pjesë e tërësisë

Kurioziteti për sjelljen njerëzore më ka sjell deri në këtë nivel ku jam sot, prandaj syrit tim, pavarësisht se jam ende në plazh nuk i shpëtojnë disa raste. Pavarësisht se jam kundër krahasimeve, në këtë rast po dal jashtë kornizave të mia. Dy raste të ndryshme, dy familje të ndryshme: 1 familje shqiptare me 3 fëmijë (2 djem dhe një vajzë), mosha e tyre [...]

2020-08-04T10:22:22+01:00

Histori frymëzuese

Eleanor Roosevelt, ka thënë: ”Pas çdo eksperience, ju fitoni më shumë fuqi, më shumë kurajo dhe dhe bëheni më konfident. Kur ndesheni me sfida, thjesht ndaloni dhe e shikoni frikën në sy. Ju, në ato momente duhet të bëni atë gjë që, të cilën nuk mendonit ndonjëherë se mundeshit.” Secili prej nesh në një periudhë të jetës e ka përjetuar [...]

2020-08-04T10:22:38+01:00

Prindërit dhe fëmijët në kohën e teknologjisë.

Si nënë e një adoleshenteje, nënë në kohët e teknologjisë moderne, në këto vitet e fundit kam lexuar dhe kërkuar materiale nga më të ndryshmet mbi përdorimin e kompjuterit, telefonit, Playstation, rrjetet sociale. Sot besoj se jo vetëm unë, por shumë prindër ndodhen në situata, kur fëmijët e teknologjisë apo tech-kiddos, i njohin shumë më mirë se ne prindërit  përdorimin [...]

2020-08-04T10:22:42+01:00

Gëzuar Prillin! Ti je njeri i mrekullueshëm

Gëzuar muajin e bukur që sapo hymë! Miku im! Mikja ime! Dua të të them diçka. Dhe, të lutem, më beso. Ti je thjesht i mrekullueshëm! Ti je thjeshtë e mrekullueshme! Të lutem, shihe pak veten në pasqyrën e shtëpisë, në pasqyrën e një dyqani, ose tek pasqyra e makinës,… nuk ka rëndësi ku je, gjej një pasqyrë, qoftë edhe [...]

2020-08-04T10:22:45+01:00

Title