Blog2020-02-29T07:29:28+00:00

GROUP COACHING – 5 VETË, 5 ORË, 5 JAVË!

A I KE BËRË NDONJËHERË VETES KËTO PYETJE? Kush jam unë? Ku po shkoj? Çfarë dua nga jeta? Çfarë dua në të vërtetë të arrij? Si? Ku e shoh veten pas një viti, pas pesë vjetësh, pas dhjetë vjetësh? A është kjo zgjedhja ime apo udhëtimi im në jetë [...]

June 28th, 2020|Events|

Fuqia magjike e të falurit. 

Të falësh nuk do të thotë, që NE jemi kaq njerëz të mirë, kaq njerëz të ndritur, kaq zemërgjerë,  sa "të falim". Falja është një veprim altruist! Qëllimi i të falurit nuk është që të ndihmoni tjetrin të ndihet mirë, pavarësisht se EDHE KY është një nga rezultatet fantastike. Nëse dikë [...]

March 14th, 2020|Fuqia e fjalës|

Çfarë kërkon suksesi?

Në këto dy vitet e fundit, kryesisht këtu në Slloveni, kam pasur fatin të punoj me disa njerëz fantastik, tepër të suksesshëm, gjithësecili në fushën e tij. Si Master e Programimit Neuro Linguistik, shpesh këta njerëz i modelojmë, i modelojmë se si ata mendojnë, si ata arrijnë suksesin në fushat [...]

November 19th, 2019|NLP, Rruga drejt suksesit|

A e njohim veten?

Shpesh më pyesin se çfarë është zhvillimi personal? Sa kohë zgjat? Përgjigjen për këtë pyetje, po ashtu si vetë procesi i zhvillimit personal, nuk është aq e lehtë për ta dhënë. Zhvillimi personal është një proces i cili zgjat deri sa të jetojmë, pasi vetë evoluimi nuk na le mundësinë [...]

July 31st, 2019|Tema të ndryshme|

E vështirë apo e pamundur!?

Dje jam kthyer nga pushimet nga Shqipëria dhe në gati 80% të bisedave dëgjoja vetëm shprehje të tilla: "Këtu çdo gjë është e PAMUNDUR!” ”Këtu është e PAMUNDUR të bësh para!” ”Këtu është e PAMUNDUR të krijosh familje!” ”Këtu është e PAMUNDUR me këta blerës!” ”Këtu është e PAMUNDUR....., lista [...]

July 17th, 2019|Rruga drejt suksesit|

Jeta e përditshme si pjesë e tërësisë

Kurioziteti për sjelljen njerëzore më ka sjell deri në këtë nivel ku jam sot, prandaj syrit tim, pavarësisht se jam ende në plazh nuk i shpëtojnë disa raste. Pavarësisht se jam kundër krahasimeve, në këtë rast po dal jashtë kornizave të mia. Dy raste të ndryshme, dy familje të ndryshme: 1 familje [...]

July 2nd, 2019|Tema të ndryshme|

Histori frymëzuese

Eleanor Roosevelt, ka thënë: ”Pas çdo eksperience, ju fitoni më shumë fuqi, më shumë kurajo dhe dhe bëheni më konfident. Kur ndesheni me sfida, thjesht ndaloni dhe e shikoni frikën në sy. Ju, në ato momente duhet të bëni atë gjë që, të cilën nuk mendonit ndonjëherë se mundeshit.” Secili [...]

June 1st, 2019|Intervista të ndryshme|

Prindërit dhe fëmijët në kohën e teknologjisë.

Si nënë e një adoleshenteje, nënë në kohët e teknologjisë moderne, në këto vitet e fundit kam lexuar dhe kërkuar materiale nga më të ndryshmet mbi përdorimin e kompjuterit, telefonit, Playstation, rrjetet sociale. Sot besoj se jo vetëm unë, por shumë prindër ndodhen në situata, kur fëmijët e teknologjisë apo [...]

April 3rd, 2019|Tema të ndryshme|

Gëzuar Prillin! Ti je njeri i mrekullueshëm

Gëzuar muajin e bukur që sapo hymë! Miku im! Mikja ime! Dua të të them diçka. Dhe, të lutem, më beso. Ti je thjesht i mrekullueshëm! Ti je thjeshtë e mrekullueshme! Të lutem, shihe pak veten në pasqyrën e shtëpisë, në pasqyrën e një dyqani, ose tek pasqyra e makinës,… [...]

April 1st, 2019|Këshilla e ditës|

Histori frymëzuese

Eleanor Roosevelt, ka thënë: ”Pas çdo eksperience, ju fitoni më shumë fuqi, më shumë kurajo dhe dhe bëheni më konfident. Kur ndesheni me sfida, thjesht ndaloni dhe e shikoni frikën në sy. Ju, në ato momente duhet të bëni atë gjë që, të cilët mendonit se nuk do mundeshit të [...]

March 25th, 2019|Intervista të ndryshme|

Pesë angazhimet e një lideri

Lideri me etika morale të larta dhe pesë angazhimet e tij. Fusha dhe natyra ime e punës më ka bërë të ndjek dhe të studioj metodat e punës së shumë trejnerëve, midis të tjerëve edhe punën e Toni Robbins. Z. Robbins gjithmonë i mëshon integritetit dhe etikës, absolutisht nuk është  [...]

February 10th, 2019|Rruga drejt suksesit|